V rámci Bratislavy IV doručujeme aj osobne.

REPOST - Rozhovor o korku a CORK it s portálom NOIZZ.sk

Som veľmi rada, že online portál Noizz.sk sa rozhodol spraviť rozhovor o korku a že som mala tú česť hovoriť o tomto úžasnom materiály a o plánoch v CORK it. Článok nie je formou platenej PR spolupráce. 

IMG_1116

"Petra Brlayová sa pred niekoľkými rokmi stretla v Portugalsku s korkovými taškami, no vôbec jej nenapadlo, že ich raz bude dodávať na Slovensko. Až keď hľadala tipy na to, ako sa dajú spracovať korkové zátky v domácnosti, spomenula si na ne. Spojila sa s malými rodinnými firmami a vznikla značka CORK it, ktorá takýchto výrobcov združuje a predáva ich produkty.

Ako si objavila korok ako materiál? 

Bola som v Portugalsku na dovolenke a keďže práve táto krajina je akási mekka korkových dubov a exportérov korku, všimla som si to, ale neriešila som to. Bolo to zaujímavé, ale nevenovala som sa tomu viac. Dva roky na to som si spomenula, že tie kabelky boli predsa zaujímavé. Hľadala som totiž hand made DIY tipy na veci z korku a vtedy mi to zaplo. V tej dobe som začala rozmýšľať udržateľnejšie a povedala som si, že radšej ako koženú kabelku si kúpim korkovú. Na Slovensku som však nevedela nájsť žiadnu značku, preto som si povedala, že to skúsim dodávať ja. Viem portugalsky, tak to využijem. Napísala som emaily niekoľkým dodávateľom, no nikto sa mi neozval. Bola som na služobke a tam bola pani z Portugalska, ktorá mi hneď dala niekoľko kontaktov. Bola to riaditeľka obchodnej komory. A pri tom som objavila pani, ktorá mala svoj obchodík s korkovými vecami. Skúsila som jej napísať email, či by so mnou pozdieľala svoju skúsenosť. Odpísala a rovno mi posunula kontakty na dodávateľov, s ktorými je spokojná. Našla som si tak 2 – 3 portugalské firmy, s ktorými mám veľmi pekný vzťah."

VIAC SA DOČITATE PRIAMO NA TOMTO LINKU https://noizz.aktuality.sk/big-stories/slovenka-petra-a-cork-it/lq4g21h