V rámci Bratislavy IV doručujeme aj osobne.

Aj toto je korok!

Čo si predstavíte pod slovom "korok"? Z môjho mini prieskumu to vychádza nasledovne: na prvom mieste sú jednoznačne zátky z vína, druhým najčastejšie spomínaným korkovým produktom sú korkové nástenky a na treťom mieste sa umiestnili korkové podlahy. Je dosť možné, že aj vám vyšiel podobný rebríček.

No koľkí z vás si predstavili korkové kabelky alebo korkové peňaženky? Čo taký surf z korkuJógová podložka? Či nebodaj korková stolička

Tento príspevok píšem sediac na korkovej trojnožke, pod myškou mám korkovú podložku a popíjam čajík, ktorý mám položený na korkovej podložke. Keď dopíšem, notebook (žiaľ, ten nie je z korku) si uložím do korkovej kabelky a mobil dám do korkového puzdra. 

Korok je neuveriteľne všestranný materiál. 

Móda z korku

Korok prenikol aj do sveta módy. Inšpirovali sa ním aj známi návrhári ako Christian Dior či Stela McCartney vo svojich návrhoch. 

Vlastnosti korku predurčujú tieto módne produkty, aby boli vysoko odolné a pevné. Jemná a tenká vrstva korkového plátu sa nanesie na podporný materiál a vznikne tzv. korková koža alebo korková látka. Z nej sa ručne šijú nádherné kabelky, taštičky, peňaženky, topánky.

Dotyk korkovej kože je priam zamatový a nevidieť na nej žiadne škrabance. Korková koža je ideálnou, tzv. vegánskou alternatívou k živočíšnej koži. Okrem toho, kabelky a peňaženky z korku sú skutočne neopozeraný a originálny materiál.

kolazmodazkorkupngNábytok z korku

Z korku vznikajú úžasné dizajnové kúsky. Korok je možné ľahko opracovať a ošmirgľovať do rôznych tvarov. Hlavné výhody korku sú predovšetkým ľahká váha a hypoalergénnosť.  Korok na seba nechytá prach a dá sa jednoducho očistiť obyčajnou vodou.

corkdizajn_1png

V CORK it nás dizajnové použitie korku úplne očarilo, a preto sme najnovšie zaradili do ponuky aj takéto stoličky z korku. 

stolickykorokpng

Korok v kuchyni

Korok je neoceniteľným pomocníkom aj v kuchyni. Korkové podložky dodajú aj bežným kuchynským hrncom pekný vzhľad. Do kuchyne vie korok priniesť kus voňavej prírody. Podložky z korku sa môžu narezať do zaujímavých tvarov. V našom eshope nájdete podložky v tvare príboru, puzzle či kužeľov. 

korokvkuchynipng

Korok v športe

Vzhľadom na svoje výnimočné charakteristiky sa korok teší narastajúcej popularite aj medzi športovcami. Obľubujú ho surfisti aj jogíni. Surfisti kvôli tomu, že korok neprepúšťa vodu a na vode pláva. Jogíni zväčša vyzdvihujú jeho ekologické a prírodné vlastnosti. 

surfandyogapng

DIY nápady z korku

V neposlednom rade treba korok predstaviť aj ako vďačný materiál na tvorbu „urob si sám“ drobností. Z korkových plátov môžete aj sami vyrezať ľubovoľné tvary a vyhotoviť z nich nástenné hodiny, dekoráciu na stenu, podložky pod nápoje.

diy2png

 

Korok je pre nás top materiál. Jeho vôňa je nezameniteľná. Je ľahký, mäkký, trvácny a nesmierne všestranný. 

Tak opýtam sa znova – čo si teraz predstavíte pod slovom "korok"?


CORK it.

Nosíme prírodu.