V rámci Bratislavy IV doručujeme aj osobne.

Smutno-veselý oznam: Rušíme showroom na Dobrovičovej 1 v Bratislave

Je nám nesmierne ľúto a zároveň aj veselo, že vám musíme oznámiť túto novinku. K dňu 31.1.2020 už nadobro zatvárame mini-predajňu na Dobrovičovej ulici 1 v Bratislave. Išlo o prvú a jedinú predajňu na celom Slovensku, ktorá ponúkala výlučne módu a dizajn z korku a neskôr aj z iných ekologických materiálov.

ESHOP pokračuje naďalej a veríme, že sa čoraz intenzívnejšie ponoríme do online sveta. Avšak ten offline svet budeme musieť na istú dobu spomaliť. Čaká nás v ňom totiž aj trocha odlišný, radostný projekt - čoskoro príde na svet živá "korkovinka". Fyzická prítomnosť na predajni tým pádom nebude možná a ani naplánovateľná. Budú nám chýbať vaše návštevy a samozrejme aj celý obchodík, ktorý bol síce malý veľkosťou, ale obrovský svojím významom.

Aký je príbeh korkovej predajne?

Pri založení eshopu sme najprv vôbec neuvažovali nad kamennou predajňou. Vysmiali sme každého, kto sa nás také niečo opýtal. V digitálnej dobe zakladať kamennú predajňu? Zbytočné náklady, čas, vybavovačky. No po čase sme zistili, že ľudia korok nepoznali a potrebovali si prísť korkové kabelky "ohmatať" aj naživo, porozprávať sa so živou bytosťou o korku a niekedy aj o inom. Nestačilo behať po udalostiach a trhoch. Boli situácie, keď sme museli prísť ukázať korkové výrobky aj k niekomu domov, pred bránu, na parkovisku. Vtedy sme sa začali aktívnejšie zaoberať myšlienkou založiť si aspoň výdajné miesto alebo mať pár výrobkov v nejakom "concept store". To sa nám ale nepodarilo. 

Keď sa človek dlhodobo pohráva s nejakou myšlienkou a príliš na ňu netlačí, riešenia sa častokrát objavia aj samé. Na predajnej akcii v obchodnom centre sme sa zoznámili so slečnou vo vysokom štádiu tehotenstva, ktorá medzi rečou prehodila, že hľadá niekoho na prevzatie jej priestoru. Predávala šperky a kamene.  A tak sme sa ocitli na obhliadke priestoru na Dobrovičovej 1. Cena prenájmu bola výhodná nakoľko išlo o v podstate nekomerčný nájom. Rozhodli sme to vyskúsať. 

Prvé kroky po podpise zmluvy a iných úradných povinností smerovali do IKEA a potom sme už len vŕtali, zveľaďovali a zariaďovali priestor. 

IMG_20171222_143851

Showroom 1.deň zvonku

Predajňu sme volali showroom hlavne preto, že otváracie hodiny boli netradičné a to len 3x do týždňa v popracovných hodinách. Osvedčilo sa nám to, keďže väčšina pracujúcich ľudí má čas nakupovať až po 17:00. 

Vďaka tomuto priestoru sme mali možnosť aj osobne stretnúť našich zákazníkov a poradiť im. Veľa krát ste nás inšpirovali aj k novým produktom. V obchodíku sme zažívali aj zábavné situácie - susedku, ktorá doniesla koláč, suseda, ktorý nám daroval kvet či jabĺčka zo záhrady. Cítili sme sa tam veľmi príjemne a veríme, že aj vy, ktorí ste mali tú možnosť navštíviť "Dobrovičku". 

IMG-20180124-WA0001IMG_20180129_185020Obchod
Renovácia priestoru ---- Otvárame 

 

Tešíme sa na vaše ďalšie návštevy, objednávky, podnety, otázky, proste čokoľvek budete mať na srdci :) Jediné, čo sa mení je formát - odteraz sme viac virtuálni :) 

Váš CORK it team