V rámci Bratislavy IV doručujeme aj osobne.

Snívajte v akomkoľvek veku a situácii - REPOST AKČNÉŽENY.SK

Prečítajte si rozhovor o tom, prečo a ako vznikol CORK it, čo je korok za materiál a ako sa šijú korkové kabelky :) Ďakujeme portálu Akčné ženy.

Úryvok z https://akcnezeny.sk/snivajte-v-akomkolvek-veku-a-situacii/:

Petre Brlayovej počas stáže v Brazílii učaroval portugalský jazyk. Neskôr, keď cestovala po Portugalsku, objavila unikátne výrobky z korku, našla vhodných dodávateľov, a na Slovensko začala dovážať nielen kabelky a peňaženky, ale aj potreby do domácnosti. A to všetko z ekologicky spracovaného dubu korkového.

Akú školu ste vyštudovali a čomu sa v súčasnosti venujete?

Študovala som v Prahe na Vysokej škole ekonomickej – najprv medzinárodné vzťahy a v rámci magisterského stupňa medzinárodný manažment. Cez jeden program som mala možnosť študovať a stážovať v Brazílii, vďaka čomu som si zamilovala portugalský jazyk. Myslím, že aj táto skúsenosť mi o pár rokov neskôr dopomohla k nápadu vytvoriť eshop CORK it, keďže ide o korok z Portugalska. Dnes pracujem ako business konzultant, momentálne v oblasti telekomunikácií a projektového riadenia zmien.

Kedy a prečo ste sa rozhodli, že sa začnete venovať vlastnému biznisu?

Nazvala by som to skôr vlastný projekt, ktorý rozbieham a tvorím postupne Rozhodnutie naozaj sa pustiť práve do CORK it sa vo mne rodilo pomaly a pár mesiacov som musela samu seba presviedčať, či sa chcem naozaj na túto cestu dať. No povedala som si, že už bolo v minulosti viacero príležitostí, ktoré som nechala stranou kvôli obavám z neúspechu, nedostatku času, financií či nápadov, a preto to jednoducho musím vyskúšať. V najhoršom prípade prídem o peniaze, ale človek o ne prichádza denne aj pri iných menších rozhodnutiach.

VIAC SA DOČÍTATE TU:

https://akcnezeny.sk/snivajte-v-akomkolvek-veku-a-situacii/