V rámci Bratislavy IV doručujeme aj osobne.

Vianočné inšpirácie z korku - 1.časť - dizajnové darčeky

Chcete obdarovať blízku osobu niečím skutočne výnimočným, netradičným, neopozeraným, no akosi váhate nad možnosťami? V minisérii "Vianočné inšpirácie z korku" sa postupne zoznámite s vybranými zaujímavými korkovinkami, ktoré určite vyčaria úsmev na tvári a iskričky v očiach vašich blízkych:) 

Táto časť sa venuje dizajnovým kúskom z korku - podložky, nádoby, obaly, dekorácie, mapy a aj dokonca aj také výrobky, z ktorých zvládnete dotvoriť niečo vlastné. 

Nech sa páči, inšpirujte sa...

Dizajnové korkovinky do kuchyne

Posledných 9 mesiacov trávime viac času sami doma než medzi ľuďmi v práci, na ceste, po meste. O to viac na nás všetkých vplýva aj domáce prostredie a jeho dizajn. Skášliť takú kuchyňu si môžete napríklad aj týmito korkovinkami. Korkové košíčky Belém dodajú tak trocha námornícky šmrnc. V štýlovom korkovom obale Tbilisi si môžete uschovať vianočné víno. A citrusové plody majú svoje miesto v celokorkovej mise

Kuchyna belem, tbilisi, misa

Na stole alebo kuchynskej linke sa budú vynímať aj takéto rôznorodé podložky z korku. Samozrejme, nedávajte ich do umývačky riadu a nekrájajte na nich koláče. Slúžia ako podložky pod horúce hrnce alebo aj ako dekorácia, keď na ne pripnete obľúbené recepty či fotky vašich miláčikov. 

Podlozky rozne

Dekorácie do domácnosti

Nielen vyššie spomenuté podložky môžu zároveň poslúžiť ako estetická dekorácia. Podložka s hravým názvom Demijohn má podobný dvojaký účel. Aj pod hrniec, aj na stenu alebo pod vínové poháre.

Korková mapa Československa alebo celej Európy sa bude vynímať na stene a navyše pohltí trocha toho predvianočného hluku, keďže korok je akustický izolant. 

A v neposlednom rade, každého vegána, či už toho aktívneho alebo len ašpirujúceho či "raz-týždňového" vegána poteší takýto nadpis z korku Vegan

Dekoracie Vegan, mapa, demijojn

DIY korkové náramky

Nič nepoteší človeka viac, ako aspoň čiastočne ručne vyrobený darček. Korkový náramok je jeden z takých darčekov. Nenáročný a rýchly na výrobu, efektný na pohľad. Stačí si vybrať korkovú šnúrku - plochú alebo okrúhlu; uzáver, ktorým chcete náramok zakončiť a prípadne aj menšie ozdoby, ako motýliky, kotvičky, ulitky a iné. Ak ale viete, že osoba, ktorú chcete obdarovať, si rada tvorí veci sama, môžete jej darovať rovno celú sadu 2O kusov rôznych korkových šnúrok s názvom Random.

Korkove naramky blog

Dúfame, že ste sa inšpirovali. No nezabudnite, že najcennejšie dary sú tie venované s láskou, s pozornosťou a vedomím, že darujem  skutočne to, čo poteší blízku osobu a nie iba darujúceho :)